Praktische informatie voor je vertrek naar Suriname

Handig om te weten!

Stage
21/7/2021

Praktische informatie Suriname

Suriname is vier keer zo groot als Nederland en heeft bijna 600.000 inwoners. Suriname staat bekend om zijn verscheidenheid aan culturen en zijn ongerept regenwoud (80%). De hoofdstad van Suriname is Paramaribo, waar ook het grootste deel van de bevolking woont.

Valuta

SRD (Surinaamse Dollar)

Wisselkoers

EU/SRD ongeveer 23,5

Taal

Nederlands en Sranantongo

Tijdsverschil

Zomertijd (5 uur) Wintertijd (4 uur)

Reistijd vanaf Nederland

8,5 uur

Gemiddelde temperatuur

28 graden

Boodschappen doen

Lokale Chinese supermarkten & internationaal georiënteerde supermarkten (BestMart, Choi en Tulip).

Stel je in op een andere omgeving en cultuur

Suriname is anders dan Nederland, zoals de internet-, water- en elektriciteitsvoorzieningen. Want ja, in Nederland is het inderdaad beter geregeld. Dus stel je erop in en laat het even bezinken. Je went snel genoeg aan je nieuwe (tijdelijke) woonomgeving.

Ga je naar de Ambassade?

Let erop dat je netjes gekleed gaat naar de Ambassade. Draag het liefst een lange broek, een top met mouwen en dichte schoenen. Ze zijn hier best streng op en als je de regels niet opvolgt, heb je grote kans dat je niet naar binnen mag.

Noodnummer

113

Een tropisch klimaat nieuw voor je...waar moet je op letten?

 • Hygiëne
  In een tropisch klimaat ga je anders om met hygiëne dan in Nederland. Door het warme weer is het een broedplaats voor insecten en ongedierte. Daarom is het belangrijk om je woonomgeving netjes en schoon te houden. Het is belangrijk etensresten en huisvuil afgesloten te bewaren.
 • Waardevolle spullen
  Laat waardevolle spullen niet liggen in openbare ruimtes en doe altijd je kamerdeur op slot als je weggaat (ook al is het maar voor even).
 • Cash
  Je betaalt bijna altijd cash in Suriname. Je kunt je euro’s omwisselen voor SRD's bij de lokale cambio’s of bank. Het is ook mogelijk om met euro’s te betalen (niet overal), maar dan krijg je meestal een ongunstige koers. Je kunt met je Nederlandse bankpas ook SRD's pinnen bij de verschillende geldautomaten.
 • Heimwee
  Heb je last van heimwee, dan helpen wij je zoeken naar een oplossing.

Ook interessant

Verzekering voor je stage in Suriname

Stage
18/11/2019

Voor de achterblijvers

Stage
18/11/2019

Tropisch klimaat

Paramaribo
18/11/2019

Ervaring opdoen

Stage
18/11/2019